Friday, 5 April 2013

BILA NURUL IZZAH DAN ANWAR BERLAKON, AZMIN PULAK YANG NAIK SYIOK!!!!

Korang percaya ke dengan lawak jenaka pemimpin PKR nie? Tolonglah jangan terperangkap dengan tipu helah politik hancing dia orang nie. Dan tak payahlah nak seronok bila nampak anak beranak Anwar bergaduh. Semuanya hanya lakonan semata-mata. Mustahil dah tinggal sebulan nak pilihanraya, Anwar, Azizah dan Nurul Izzah bergaduh secara terang-terang dan si Azmin pulak jadi penampah perasa. Tak masuk akal lah beb. Korang tak kan tak tahu yang Anwar tu kerjanya adalah berlakon dan dia memang pelakon handalan. Sekarang nie si Nurul Izzah pulak mengikut jejak langkah bapak dia tu. Si Azmin memang tak tahu apala. Selama ini Azmin memang ingat yang Anwar akan sentiasa berada di belakang bontot dia. (Akak tak kata liwat eh... jangan salah faham pulak.) 

Baru je semalam kecoh pasal Anwar bagitahu satu dunia yang Wan Azizah tak bertanding walaupun Wan Azizah kata nak jadi calon kat Selangor. Tup tup hari ni Nurul Izzah nafikan pulak dan kata semuanya belum muktamad. Hai, takkan tak muktamad kot sebab yang umumkan tu Ketua Umum PKR?

Nak lagi lawak, si Azmin pulak tampil untuk bagitahu Nurul Izzah yang Wan Azizah memang tak bertanding. Confirm! Tak payah tunggu pengumuman Rabu depan pun.  Kena hormat keputusan yang dibuat. Ialah kan, dah pengarah Pilihanraya PKR pun cakap benda yang sama dengan Ketua Umum PKR. Sapa pulak si Nurul Izzah yang nak menafikan semuanya? 

Itu satu isu. Satu isu lagi pasal hal Anwar lari untuk bertanding di Perak.  Nurul Izzah selamba je cakap yang Anwar tak mungkin akan bertanding kat Perak sebab pengundi Permatang Pauh nakkan Anwar jugak jadi calon kat sana.  Lawak tak?

Apa pasal semua benda Nurul Izzah nak tunjuk yang dia lebih tahu dan lebih memahami akar umbi dari bapak dia si Anwar tu? Ini semua politik la. Bendani sengaja dirancang. Nanti minggu depan, Anwar akan umum pulak yang Wan Azizah akan bertanding kat Selangor dan dia sendiri akan bertanding di Permatang Pauh. Anwar akan bagilah alasan semuanya kehendak akar umbi.  Secara tak langsung nampaklah nanti yang Nurul Izzah ni betul, hebat, berani dan layak menjadi pemimpin. Betul tak?   

Alahai PKR.....semua yang korang rancang tu langsung tak menjadila. Lawak korang tu langsung tak kelakar. Cerita sedih keluarga Anwar langsung tak mengalirkan sebarang air kat tubuh badan. Akhirnya korang sendirila yang terperangkap dalam lakonantu dan berasa syok sendiri.  Lantak pi kat hangpa laa!!!!   


4 comments:

 1. http://bilarentapbangkit.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. http://bilarentapbangkit.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. http://bilarentapbangkit.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. Anonymous20:39:00

  baca pesanan Umat Terakhir

  Nota Panel: Untuk kali ini, buatlah kerana Allah

  http://umat-akhir.blogspot.com/2013/04/nota-panel-untuk-kali-ini-buatlah.html

  -posman-

  ReplyDelete