Monday, 30 April 2012

CERITA KELAKAR UNIT AMAL PAS!! YANG NIE WAJIB BACA....

Kelakarla Unit Amal Pas nie.  Dahla nama 'Unit Amal' pun macam ada yang tak kena.  Akak bayangkan kalau 'Unit Amal' tu mesti dia jaga kebajikan orang lain, bantu orang yang dalam kesusahan.  Bekerja sambil beramal.  Bukannya jadi askar yang duduk di barisan depan dan bersedia untuk bertindak.  Dan cerita lawak harini pulak Unit Amal Pas ni menafikan yang depa rempuh polis kat KLCC hari tu.  Kata-kata paling lucu Ketua Keselamatan Unit Amal PAS bagi Himpunan Bersih 3.0, Kamaruzzaman Mohamad menjelaskan terdapat sedikit ruang kosong di persimpangan Jalan P. Ramlee yang membolehkan peserta Anti-Lynas melaluinya untuk ke Dataran Merdeka.  Kalau ikut pemahaman akak, seramai 500 orang polis berbaris merentangi jalan.  Jadi ada sikit ruang antara sorang polis dengan sorang polis yang lain.  Lalu peserta demo ini meloloskan dirilah di antara ruang polis polis tersebut.  Betul?  Hahahaha.  Bangang ayam!  Unit Amal Pas ni buat cerita bangang dan ingat semua pembacapun bangang macam dia kot.  Apa ke jadahnya kalau nak lalu kena berlari dan menyerbu macam orang gila?  Kalau ada ruang kosong, lalu je la macam biasa.  Jalan baik-baik.  Tak adalah orang nak kata Unit Amal Pas rempuh polis. 

Tak logik la bang.  Kalau nak tegakkan benang basahpun bagilah alasan yang munasabah dan bijak sikit.  Dah sah-sah pihak polis beratur merentangi jalan yang menunjukkan larangan daripada merentasi dia orang.  Mustahil sangat tak faham apa yang dimaksudkan dengan barisan yang dibuat oleh pihak polis. Memangla akan ada ruang antara sorang dengan sorang anggota polis.  Kalau tak nak ruang langsung dah tentu-tentu rentang pakai kayu.  Itupun korang boleh gak lalu kat ruang kosong bawah kayu tu dan claim yang korang tak langgar kayu.  Apa punya ceritala korangni.  Janganla menipu, awaktu orang Islam.  Parti yang disertaipun Parti Islam SeMalaysia.  Jangan buat-buat bodoh.  Nanti kalau Allah tutup terus minda dan hati korang dan jadi betul-betul bodoh, baru padan ngan muka!     

6 comments:

 1. Anonymous17:55:00

  jangan di layan geng bodoh tu...dah la bodoh...di perbodohkan plak oleh ketua yg bodoh....dah tentu2 semua tu bodoh....bodoh punya unit amal bodoh parto hampas yg bodoh...bodoh sebodoh bodohnya...hahahahaaaaa

  ReplyDelete
 2. Anonymous17:59:00

  unit pengganas nie memang budak-budak tak cukup sekolah, low class, haprak. Kalau cukup pelajaran nak jadi unit nie ke? so macamna dia orang nak tau bagi jawapan logik?
  (P.A.s uNit Of Terrorist ActiviTies) = PANTAT

  ReplyDelete
 3. Anonymous18:16:00

  untuk ahli pas sehaja...menipu juga mempunyai pahala, antara pahala teratas jika yang menipu adalah pemimpin2 yang kelihatan alim dan warak tapi otak bawah sikit dari mangkuk tingakt atau hayun...semua ni salah umno.TAKEBEER!!!!!

  ReplyDelete
 4. Anonymous19:54:00

  Presiden,Mursyidol Am dan Semua AJK PAS dalah bodoh tahap bangang jadi pengikut jadi bahlol la..

  ReplyDelete
 5. Anonymous20:16:00

  dulu umit amal ni jaga traffic masa ceramahm,sekarang dah jadi samseng

  ReplyDelete
 6. kami rempuh polis atas arahan umno!! jawab kamarulzaman. hahahaha mmg bodoh la puak ni

  ReplyDelete