Wednesday, 10 August 2011

APA SKANDAL DR ASRI DENGAN KHALID???

Memang tak masuk akal, tapi itulah yang terjadi. Akak terbaca kat Malaysiakini, yang Dr Asri tidak setuju langsung ngan serbuan Jais kat gereja tempoh hari. Bukannya gerejapun, tapi pusat komuniti yang disalahguna dek penyokong dan pengundi Khalid Gagap. Kata Dr Asri, tak perlu serbu gereja kalau kerajaan dan para ustaz duk gunakan hujah. Agama Islam adalah agama hujah dan patut ditegakkan dengan hujah. Hujah Dr Asri lagi, di Malaysia, orang bukan Islam sepatutnya terpengaruh dengan Islam bukan sebaliknya.

Memang bagus betul kiriman sms Dr Asri kat Malaysiakini tu. Sekali baca macam hebat hujah ustaz sorangni. Tapi sebenarnya Dr Asri cuma nak bagitahu yg Malaysia ni, Islamnya x kuat berbanding kalau pakatan memerintah. Jadi, undilah pakatan haram. Itu jer mesej yang Dr Asri nak bagi sebagai memenuhi tuntutan puak pkr dan dap.

Kalau ustaz dan cerdik pandai Islam cam Dr Asri duk asyik berpolitik dan hujahnya pun hujah berbau politik, camana orang kapir nak ikut Islam? Camana nak benteras rasuah agama? Akak rasa Dr Asri ni dah semakin jauh tinggalkan agama dan semakin mendekati politik murahan pkr dan pas. Dr Asri semakin tenggelam dalam keseronokannya menjadi selebriti. Seboleh2nya Dr Asri akan cari idea, akan cari hujah untuk mempopularkan dirinya sendiri. Cam gini ke nak jadikan agama Islam agama hujah? Piirahhh!

Akak betul2 tak paham! Mudahnya Dr Asri berubah. Selangor tu bukan di bawah pkr ker? Apasal ramai yg murtad dan nak murtad? Kalau sebuah negeripun x boleh nak jaga, apalagi sebuah negara Malaysia. Jgn la duk salahkan orang lain jer ustaz oiiii.

No comments:

Post a Comment