Tuesday, 22 November 2011

PUAKA BAKAL MERACAU DI UNIVERSITI!! TONY PUA PUNCA HISTERIA??

Akak rasa mesti Tony Pua(ka) bakal meracau di universiti.  Dia akan menjadi puaka yang bakal merasuk pelajar universiti supaya menjadi histeria.  Segalanya berpunca dari perancangan untuk membuka Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) di universiti tempatan!  

Memang sakit hati betul Tony Pua(ka).  Penat dia duk mintak bantuan model cantik PKR Nurul Izzah untuk jadi duta barangan KR1M.  Buat press conference lagi untuk menghina dan mengutuk produk KR1M.  Tup tup Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob terbuka hati untuk membuka kedai KR1M di Universiti. Pun ianya dibuat setelah berbincang dengan pihak pelajar sendiri yang melihat manfaat yang akan diperolehi. 

Memanglah hangin satu bandan.  Akak percaya Tony Pua(ka) dan modelnya Nurul Izzah akan melancarkan demo di Universiti untuk menolak pembukaan KR1M ni.  Dan tak lama lagi akan ada mahasiswa hingusan yang akan mengangkat sepanduk, kain rentang dengan tulisan 'Kami Tak mahu KR1M' atau 'KR1M' kini bakal membunuh pelajar Universiti pula' dan pelbagai lagi yang bakal disiarkan secara langsung di TV Selangor dan ulasannya akan dapat dibaca di MKini, Harakah dan lain-lain akhbar pro pakatan.   

Kalau si Puaka tu bertindak emosional begitu akak faham sebab ramai kaumnya yang terjejas dengan pembukaan KR1M.  Tapi yang si Nurul Izzah turut sama tu apa ke jadahnya?  Ke Nurul Izzah lakukan demi untuk bapa kesayangannya yang terperangkap dengan budi kaum DAPig?  Entahlah.  Cuma akak harap biarlah KR1M tu dibuka cepat, biar Tony Pua dan sekutunya sedar diri sikit.  Depa ingat cuma kaum depa je yang pandai berniaga.  Kaum depa je yang pegang ekonomi Malaysia dan sebab itu depa nak kaum lain ikut je apa depa cakap.  KR1M depa kondem,  FELDA, NFC semua depa kutuk dan cuba musnahkan.  Banyak cantik!   1 comment:

  1. Memang kaum DAPig tidak akan senang kalau bumiputra kuasai ekonomi.

    ReplyDelete