Saturday, 28 January 2012

SAH! HADI AWANG SERTAI KUASA KETIGA!

Kalut sungguh orang Pas ni. Macam-macam kisah yang berlaku akhir2 ni. Itu petanda bakal berakhirnya parti Pas di Malaysia! Sana sini dah berpecah. Ada ahli Pas orang Nik Aziz, ada ahli Pas orang Hassan Ali dan ramai ahli Pas orang Anwar. Ada jugak ahli Pas orang Dap. Depa cuba nak tunjuk bersepakat, tapi sebenarnya berjuang dalam keadaan keliru. Akak percaya, akhirnya orang ini nanti akan undi Umno jugak.


Ni Hadi Awang pulak kononnya tak nak bertanding. Katanya dah lama sangat berkhidmat. Nak bagi peluang kat orang muda. Boleh percaya ke? Bukan ke dia jugak bercita2 jadi PM? Akak rasa Hadi Awang dah tak larat dah nak melayan pemimpin Pas lain. Perjuangan Pas yang asalpun dah berkubur. Nak harap jadi PM pun keadaan sekarang semakin sayup. Nak bekerjasama ngan Umno pun Nik Aziz dan geng bantah. Hadi Awang nampak banyak kepincangan dalam Pas. Pemimpin muda berlumba2 bersuara untuk tunjuk hebat. Kata pemimpin tua depa dah tak mau dengar. So, nak tunggu apa lagi? Baik blah je.


Atau barangkali Hadi Awang lebih nampak jalan yang bercahaya kalau sertai Hassan Ali dalam kuasa ketiga. Atau barangkali Hadi Awang patuh pada seruan Karpal Singh yang mahu semua ahli bertanding satu kasawan je. Bermakna tak boleh jadi Adun dan ahli parlimen dalam satu masa. Demokrasi yang mati lebih awal di bawah telunjuk Dap. Semuanya berkemungkinan.


Dan Tuan Ibrahim tak payahlah nak tunjuk prihatin sangat pasal Hadi Awang nak undur diri. Konon nak wat perbincangan. Hadi Awang bukan langsung tak nak bertanding, cuma nak bertanding satu jawatan je. Apa ada hal? Pilih je la nak letak kat dun Rhu ke atau kat parlimen Marang. Apa yang payah sangat?


Pas bincang hasrat Hadi undur 12 Feb - Politik - Sinar Harian


Published with Blogger-droid v2.0.3

No comments:

Post a Comment