Wednesday, 1 February 2012

KEPALA BABI LAWAT KEPALA BABI!!!

Malas beb akak nak cerita pasal kepala babi lawat kepala babi ni.  Korang baca je lah apa yang disiarkan kat Haramkahdaily kat bawah ni.  Kepala PAS Selangor yang jadi barua pada Bapak Anwar Bin Ibrahim (BABI), melawat Masjid Nurul Iman yang kepala babi diletakkan oleh orang berhati babi di pintu masuk masjid.  Lepasni kasi letak CCTV kat masjid, kasi letak guardla.  Nak jaga kesucian agama Islam, apa salahnya berbelanja sikit.  Duit derma orang ramai kan ada banyak.  Setakat bayar RM800 guard sebulan dan CCTC sekali pasang RM2,000, takkan tak boleh kot.  Barulah kita tunjuk yang Islam itu terjaga dan dijaga kesuciannya.....Apa punya kepala babi lah..... 

________________________________________________________

Kepala babi: PAS Selangor lawat Masjid Nurul Iman


Harakahdaily, 01 Feb 2012
SELAYANG, 1 Feb: PAS Selangor mengadakan pertemuan dengan pihak pengurusan Masjid Nurul Iman di Batu 18, Rawang, pagi ini ekoran satu kepala babi ditemui di pintu masuk masjid itu, pagi semalam.
Timbalan Pesuruhjaya PAS negeri, Khalid Samad mengetuai lawatan itu dan mengadakan perbincangan dengan pihak masjid yang disertai nazir masjid, Ilham Akhbar Harun. Yang Dipertua PAS Selayang, Zaidi Talib turut serta dalam pertemuan itu.

Selepas mengadakan perbincangan, mereka pergi ke Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak bagi mendapat maklumat berhubung kejadian pagi semalam itu.

Khalid meminta pihak polis menjalankan siasatan rapi dan mengenal pasti pihak yang bertanggungjawab terhadap perbuatan keji itu serta mengambil tindakan yang sewajarnya.

Dalam kejadian semalam, kepala babi ditemui di pintu masuk Masjid Nurul Iman pada jam 5.00 pagi oleh ahli jawatankuasa masjid sebaik sahaja mereka membuka pintu pagar utama masjid itu.

No comments:

Post a Comment