Friday, 3 August 2012

BOLEH PERCAYA KE SI HARRIS IBRAHIM MINTAK SEDEKAH?

Mual la pulak akak bila baca blog Haris Ibrahim hari nie.  Ada ke dia duk mintak sedekah kat orang ramai sebab dia nak lancarkan perang terhadap Umno/BN (ABU: Asal Bukan Umno).  Dia saja nak tunjukkan yang diatu rakyat marhaen miskin yang berjuang demi rakyat bagi menentang kezaliman.  Dia kononnya lancarkan perang, tapi tak ada duit untuk beli senjata perang.  Boleh percaya ker?  Apa jer yang dia nak buktikan?  Dia nak kata yang dia tu benar-benar pejuang tulin?  Dia bukan macam Anwar Ibrahim yang dapat tajaan sana sini?  Bercakap pasal Anwar Ibrahim dan balaci PKR-nya, mana pergi CheguBard?  Bukan ke hari tu CheguBard yang beriya-iya pasal ABU?  Sekarang nie kat blog CheguBard tak nampak pulak banner ABU.  Apa dah jadi bang?  Ker akak yang tak perasan benda ni?  Dulu rasanya CheguBard yang beriya-iya lancarkan ABU kat merata tempat.  Apa dah jadi ek?  Sesiapa boleh tolong jelaskan tak?

Yang si Harris ni mintak simpati orang ramai, nak mintak duit, sebab dia nak bikin sampah.  Dia nak cetak banyak-banyak risalah ABU dan bagi kat orang ramai.  Nak tampal kat merata tempat macam stail 'along'.  Biar pandang tiang letrik, nampak ABU, pandang masjid nampak ABU, pandang bulan nampak ABU.  Merapu la korang nie semua!!  Nak kutip derma untuk buat agenda ABU ker atau nak masuk poket sendiri bang??  Macam-macam pandai depa nie semua tau. 
  

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Salam akak,

    Mohon pautkan link kami dari Sarawak satoklestari.blogspot.com. Terima kasih.

    ReplyDelete
  3. Salam akak@nilai,

    Kami mohon paut blog kami sibuti-selamanya.blogspot.com. Terima kasih dan selamat berjuang

    ReplyDelete